Discuție la bere: Cei mai tari luptători din istoria MMA. Legende care au schimbat sportul în România și în lume

Prietene, hai să intrăm în poveste și să vorbim despre cinci tipi care au făcut istorie în lumea MMA! Știm că MMA-ul e un mix de tehnici, abilități și strategii, dar câțiva luptători s-au remarcat prin performanțele lor incredibile în octogon. Așa că, hai să vedem cine sunt cei mai tari cinci luptători de MMA din istorie!

Jon Jones Sport GIF by UFC

Jon Jones: Păi să știi că mulți îl consideră pe Jones cel mai mare luptător de MMA ever. A început să dea cu mănușa în 2008 și a cucerit categoria semigrea în UFC, ținând-o în șah vreo câțiva ani. Are un stil unic, combinație de forță și agilitate, și o inteligență tactică care l-a făcut pur și simplu imposibil de învins (cu mici excepții foarte interpretabile).

Ufc Fight Night Sport GIF by UFC

Anderson Silva: Toată lumea îl știe ca „Spider” și nu-i de mirare. A făcut praf categoria mijlocie a UFC timp de șapte ani! Hai să fim serioși, 16 victorii consecutive în lupte de titlu e ca un record de neclintit. Mișcările lui fluide și stilul spectaculos l-au transformat într-unul dintre cei mai adorabili luptători din istoria MMA.

georges st pierre gsp GIF

Georges St-Pierre: „GSP”, cum îi spun prietenii, a dominat categoria welter ca un adevărat boss. E atât de echilibrat în luptă, încât nu știi dacă să-l ataci în picioare sau să-l tragi la podea. Și cred că secretul lui e etica lui de muncă de nerefuzat, plus faptul că a ținut capul sus într-o divizie super-competitivă.

laugh mma GIF by DAZN USA

Fedor Emelianenko: În Japonia, la Pride FC, Fedor era regele absolut. Are o forță și niște abilități în grappling care te fac să te întrebi dacă e de pe altă planetă. A bătut luptători de top și a devenit cunoscut drept unul dintre cei mai duri adversari din istoria MMA.

Ufc 216 Mma GIF by UFC

Demetrious Johnson: „Mighty Mouse” a dat lovitura în categoria muscă a UFC. Viteza lui de parcă zboară, tehnica precisă și abilitățile lui pe podea l-au făcut să fie un lider în divizie vreme de ceva vreme. Și chiar a stabilit câteva recorduri impresionante pe drum!

Acum, aici e buba: toți ăștia cinci au pus amprenta pe MMA cu stilurile lor unice, abilitățile demențiale și performanțele de neuitat.

Fiecare dintre ei e ca un model pentru viitoarele generații de luptători, că și cum ar spune: „Uite ce puteți face și voi, prieteni!”

Deci, dragii mei, ce credeți? Care dintre ei ar face ravagii pe ringul din România, chiar și dupa retragerea lor din sport? Sau poate avem un luptător român care le-ar da deja de furcă?

Hai să dezbatem așa, de parcă ne-am afla la o bere și ne-am pune pronosticurile la masa. Aștept să-mi spuneți părerea voastră!

Doneaza pentru MMA news