Francis Ngannou a bătut recordul mondial pentru cea mai puternică lovitură de pumn din lume!
Francis Ngannou a bătut recordul mondial pentru cea mai puternică lovitură de pumn din lume! (VIDEO)
Francis Ngannou a bătut recordul mondial pentru cea mai puternică lovitură de pumn din lume! (VIDEO) | Sursa foto

Francis Ngannou, probabil cel mai în ascensiune luptător UFC (nu doar din categoria Heavyweight), tocmai a bătut recordul mondial pentru cea mai puternică lovitură de pumn din lume. Știu, vei spune că la cum arată, nici măcar nu te miră. Eiii, află că lucrurile nu stau chiar așa când vine vorba de lovituri.

O lovitură puternică nu este dată neapărat de o persoană puternică, ci mai degrabă de o persoană tehnică. Când ambele calități se întâlnesc, dau naștere la un specimen de luptător cum este camerunezul Francis Ngannou.

La institutul de pregătire UFC, camerunezul a reușit să lovească aparatul de măsurare a puterii unei lovituri cu 129,161 unități (așa se măsoară puterea unei lovituri). Francis Ngannou a bătut recordul anterior stabilit de campionul la kickbox, Tyrone Spong, care lovise aparatul cu o putere de 114,000 unități.

I currently hold the world records of punching power 💪 #thepredator

A post shared by Francis Ngannou (@francisngannou) on

La 1,96 m și cântărind 119 kg, Francis Ngannou este cu siguranță un luptător și o personaliate de urmărit în viitor. Palmaresul său în mma până acum este de 11 victorii (7 KO-uri, 4 submisii) și 1 înfrângere.

Luptătorul african are o poveste foarte interesantă în spate. A plecat din Camerun în Franța pentru a face box și a-și croi o viață mai bună. Până acum 4-5 ani dormea pe străzi, iar până acum 3 ani dormea în sala de box în care se antrena.

S-a apucat de mma de 2 ani-2 ani și jumătate, iar acum va avea o luptă pentru centură la categoria Heavyweight împotriva actualului campion UFC Stipe Miocic. Asta da ascenciune, nu?

Getting close to #ufc218 #thepredator

A post shared by Francis Ngannou (@francisngannou) on

Pe lângă modestia care-l caracterizează, în urma KO-ului prin care l-a trimis după țigări pe Alistair Overeem, Francis Ngannou a ținut să vorbească despre adevăratele probleme actuale cu care se confruntă omenirea.

În octogon, imediat după luptă și în cadrul conferinței de presă de după UFC 218, Francis Ngannou a vorbit despre sclavie și despre cum în Libia, în 2017, se vând oamenii ca pe animale, pe câteva sute de dolari. Este nevoie de astfel de personalități care să atragă atenția asupra unor probleme sociale despre care majoritatea lumii nu știe.

Cine altcineva să îți atragă atenția mai bine decât omul cu cel mai puternic pumn din lume? Dacă nu el, atunci cine?

Doneaza pentru MMA news