Conor McGregor tocmai l-a luat mișto pe un campion UFC. Urmează să se lupte pentru centură?
Conor McGregor tocmai l-a luat mișto pe un campion UFC. Urmează să se lupte pentru centură?
Conor McGregor tocmai l-a luat mișto pe un campion UFC. Urmează să se lupte pentru centură? (Sursa foto)

Cu toții știm că nu există mișcare pe care o poate face Conor McGregor în lumea mma-ului, fără ca acest lucru să creeze valuri. Deși de multe ori postările irlandezului se rezumă doar la „am bani mulți”, „am mașini scumpe”, „am țoale blană” și așa mai departe, recent, Conor l-a luat la mișto pe actualul campion UFC la categoria Featherweight, Max Holloway.

Să nu uităm că în 2015, Conor McGregor devenea campion UFC la categoria Featherweight, învingându-l pe Jose Aldo prin KO în primele 13 secunde ale partidei. De atunci, Conor McGregor a mai cucerit și centura la Lighweight, dar UFC-ul i-a retras titlul de campion la Featherweight pe motiv că nu a dorit să-și apere această distincție.

Cu toate acestea, având în vedere că McGregor nu a pierdut în octogon centura la Featherweight, el încă se consideră campionul categoriei, unde acum domnește Max Holloway.

Sursa foto

Hawaiianul Max Holloway a trebuit să câștige 10 lupte la rând pentru a se lupta pentru titlul de campion interimar la Featherweight, după care a urmat meciul cu Jose Aldo (căruia i s-a redat centura de campion retrasă de la McGregor), iar în final, i-a mai dat și revanșa brazilianului. Max Holloway l-a învins de două ori la rând prin TKO pe Jose Aldo și putem spune cu certitudine că el este adevăratul campion al acestei categorii.

Noi putem spune asta, dar Conor McGregor nu este de acord. McGregor este totodată și ultimul om care l-a învins (prin decizie) pe Max Holloway și tocmai de aceea mă duce gândul la următoarea luptă pe care o pregătește irlandezul.

Conor McGregor l-a luat peste picior pe Max Holloway, postând pe Twitter o poză de după lupta lor ce a avut loc pe 17 august 2013.

Mesajul irlandezului a fost „Mi-e dor de acei ochelari de soare.” Conor poate fi observat în spate de tot.

Răspunsul lui Max Holloway nu s-a lăsat așteptat. Actualul campion UFC la Featherweight a răspuns: „Ți-e dor de ochelarii de soare? Pun pariu că ți-e dor și de 2015 frate. Luptătorii retrași iubesc trecutul.”

Max Holloway l-a provocat oarecum să revină în octogon după lunga sa absență.

Oricât de haotic ar părea parcursul lui Conor McGregor, totul este de fapt foarte bine calculat. Max Holloway este următorul star din UFC, alături de Francis Ngannou, iar Conor McGregor ar putea reveni la Featherweight pentru a-i acorda campionului revanșa, într-un nou meci pentru centură.

Până la urmă de ce să se bată McGregor la Lightweight împotriva lui Tony Ferguson sau Khabib Nurmagomedov, unde va întâlni doi adversari mult mai tari, când ar putea coborî în categorie și să se lupte pentru centura lui Max Holloway. Chiar dacă ar fi să piardă împotriva lui Holloway, McGregor ar avea scuza că era slăbit pentru că nu a mai luptat la Featherweight de ani de zile.

Nu pare a fi totul exact în stilu-i caracteristic? Aici mă refer la a alege cele mai profitabile lupte din punct de vedere financiar, împotriva unor adversari cu care are șanse mult mai mari și totodată să aibă și o scuză ca plan B, în cazul în care pierde?

Voi ce părere aveți? Cu cine va lupta Conor McGregor data viitoare: Max Holloway, Nate Diaz, Tony Ferguson, Khabib Nurmagomedov, Tyron Woodley, Georges St-Pierre sau alt luptător?

Doneaza pentru MMA news