Bellator va organiza un turneu de 8 luptători pentru a încorona un campion la Heavyweight
Bellator va organiza un turneu de 8 luptători pentru a încorona un campion la Heavyweight
Bellator va organiza un turneu de 8 luptători pentru a încorona un campion la Heavyweight

Organizația de mma Bellator a anunțat că pe durata anului 2018 va organiza un turneu de 8 luptători, în urma căruia va fi încoronat un nou campion la categoria Heavyweight. Momentan, Bellator nu are niciun campion la această categorie.

Etapele acestui turneu se vor desfășura în cadrul a 7 gale diferite organizate de Bellator, finala fiind programată pentru luna decembrie 2018. Câștigătorul Bellator Grand Prix 2018 va primi centura de campion la Heavyweight care a rămas vacantă după ce organizația i-a retras titlul de campion lui Vitaly Minakov în anul 2016.

„Va fi un eveniment iconic pentru noi”, a declarat Președintele Bellator Scott Coker, care fie vorba între noi, e mult mai de gașcă decât Dana White.

„În mod tradițional, artele marțiale au început cu turnee. Acum avem ocazia să punem în octogon 8 nume reprezentative pentru sportul nostru, pe durata unui an de zile și cine va ieși învingător va deveni noul campion la Heavyweight”, a continuat Scott Coker.

Cei 8 luptători care vor participa la Bellator Grand Prix 2018 sunt: Fedor Emelianenko, Frank Mir, Roy Nelson și Matt Mitrione, cărora li se vor alătura alți 4 luptători care vor urca în categorie de la Light Heavyweight: Ryan Bader, care este actualul campion Bellator la Light Heavyweight, Muhammed Lawal, Quinton „Rampage” Jackson și binecuscutul gură-spartă Chael Sonnen.

 

Momentan nu s-au stabilit luptele din prima rundă, dar cred că orice combinație dintre luptătorii de mai sus va fi una reușită. Sincer, chiar mi-era dor de un campionat de genul acesta. Aduce puțin a competițiile din Pride și de galele K1 de pe vremea când abia învățam cu ce se mănâncă bătaia organizată.

Voi ce lupte așteptați să vedeți? Cine credeți că este principalul favorit al turneului?

PS. Să nu v-aud că Bellator n-are luptători care merită văzuți, chiar dacă spre deosebire de cei care luptă în UFC, aceștia sunt puțin trecuți de prime-ul lor.

Doneaza pentru MMA news