Cum se simte o persoană care face Jiu Jitsu Brazilian de 3 săptămâni?

Cum se simte o persoană care face Jiu Jitsu Brazilian de 3 săptămâni?
Cum se simte o persoană care face Jiu Jitsu Brazilian de 3 săptămâni?

Modul în care se simte fiecare persoană după ce s-a apucat de Jiu Jitsu Brazilian (BJJ) diferă de la om la om. Cu toate acestea, unii oameni au impresia că au prins super puteri mai repede decât alții. Știm cu toții că o centură (fie ea și albă) în jurul taliei te face să te simți mai macho, dar cât de multă încredere în sine poate genera?

JP Sears a reușit să găsească răspunsul la această întrebare. Prin vlogul său ‘Ultra Spiritual Life – Viață Ultra Spirituală’, reușește să-i parodieze pe toți proaspăt-inițiații în BJJ. El spune Jiu Jitsu, dar ce face de fapt în clip este Jiu Jitsu Brazilian.

Pot confirma că la început ai impresia că poți strangula și incomoda pe oricine, dar această senzație e exact ca atunci când începi să înveți ceva. Abia cu timpul îți dai seama de fapt cât de vastă este materia și cât de puține știi tu de fapt. Acest lucru se aplică și mai mult când vine vorba de BJJ, având în vedere că este o artă marțială în care vei învăța ceva nou toată viața.

JP Sears sugrumându-l pe Lance Armstrong.  

Aplicând deviza că „singurii oponenți pe care îmi place să-i înfrunt în Jiu Jitsu sunt cei care nu știu că urmează să îi înfrunt. Atacurile surpriză în Jiu Jitsu sunt stilul meu!”, JP Sears reușește o parodie excelentă pe care o pot savura toți practicanții de arte marțiale și prietenii acestora care au fost nevoiți să le suporte începuturile în lumea BJJ-ului.

Alt lucru de reținut este că dacă nimeni nu ți-a spus că nu ești centură neagră, apelând la logică, înseamnă că de fapt și tu ești o centură neagră în Jiu Jitsu. Să nu uiți de asemenea cele 3 principii de bază din BJJ: Scremutul, Strânsul și Picioarele goale.

Oricât de mult vă pasionează arta marțială de care tocmai v-ați apucat, încercați să nu vă înnebuniți prietenii prea tare cu noua voastră pasiune. Trimiteți-i aici, asta e treaba mea!

Doneaza pentru MMA news