QUINTET – Cea mai spectaculoasă și inovativă competiție de BJJ (VIDEO)
QUINTET - Cea mai spectaculoasă și inovativă competiție de BJJ (VIDEO)
QUINTET – Cea mai spectaculoasă și inovativă competiție de BJJ (VIDEO)

În cazul în care ești pasionat de BJJ (Jiu Jitsu Brazilian), atunci QUINTET este cu siguranță o competiție pe gustul tău. QUINTET este o competiție înființată de legendarul Kazushi Sakuraba, supranumit și „Gracie Hunter” / „Gracie Killer” (Vânătorul de Gracie / Ucigașul de Gracie) în urma victoriilor pe care le-a obținut împotriva mai multor membri ai familiei Gracie, familia care a inventat BJJ-ul.

QUINTET, după cum sugerează și numele, înseamnă un grup de 5 persoane și pe exact acest sistem de luptă se axează acest tip de turneu.

REGULI QUINTET – Cum se desfășoară turneul?

  • În competiție pot intra echipe formate din 5 oameni. Fiind o competiție de grappling, toți competitorii vor lupta no gi. Meciurile nu se pot termina la egal, fiind o competiție de submission only (nu se punctează pozițiile, contează doar cine obține submisia).
  • Greutatea totală a celor 5 membri care formează o echipă trebuie să fie de între 360 kg și 430 kg. Nu se acceptă depășirea greutății maxime sau încadrarea sub greutatea minimă.
  • Căpitanul echipei alege ordinea în care cei 5 luptători vor intra în luptă, fără a ști care va fi ordinea luptătorilor din echipa adversă. Tocmai acest lucru dă un grad ridicat de spectaculozitate, deoarece vom putea urmări luptători de 70 kg în competiție împotrivă unor luptători de 130 kg.
  • Fiecare luptă ține 8 minute, dar în cazul în care diferența de greutate dintre luptători este de peste 20 kg, lupta va dura doar 4 minute.
  • Câștigătorul avansează, urmând să se lupte cu următorul luptător din lista echipei adverse. În situația în care meciul se termină la egalitate, adică nimeni nu este submis, ambii jucători ies din joc, în locul lor intrând următorii aflați la rând. În situația în care o echipă și-a epuizat deja luptătorii, echipa care a rămas cu luptători încă în joc va fi desemnată câștigatoare.

Pentru a consulta regulamentul complet, intrați pe pagina oficială QUINTET.

Așadar, acum că avem o idee generală despre modul de desfășurare, haideți să urmărim cele mai spectaculoase faze de la edițiile QUINTET care au avut loc până în prezent.

 

Doneaza pentru MMA news