William Fairbairn – Povestea celui mai letal luptător corp la corp din istorie
William Fairbairn - Povestea celui mai letal luptător corp la corp din istorie
William Fairbairn – Povestea celui mai letal luptător corp la corp din istorie

William Fairbairn este un nume care nu spune foarte multe acum, dar la trecerea dintre secole, în jurul anilor 1900, era unul dintre cei mai temuți oameni din lume.

Cu siguranță că titlul de cel mai letal luptător din istorie sună prea pompos pentru unii dintre voi, dar lucrul la care nu vă gândiți este că termenul ‘letal’ este folosit aici chiar în sensul literal al cuvântului.

Acest lucru se datorează mai multor factori, cum ar fi perioada în care a trăit William Fairbairn, profesia sa și zona în care locuia. William Fairbairn este produsul unui mediu violent, agresiv, unde fiecare zi însemna o nouă luptă de stradă și o nouă confruntare posibilă cu moartea.

William Fairbairn (stanga)
William Fairbairn (stanga)

În jurul anului 1900, el activa ca polițist în China, în orașul Shangai, ocupat de către trupele britanice. De-a lungul carierei sale de polițist a luptat în sute de bătăi stradale și și-a organizat chiar și propria sa trupă de polițiști pregătiți pentru a opri revolte.

A fost fondatorul uneia dintre primele trupe speciale din istoria recentă a lumii.

Și-a condus trupa în numeroase lupte împotriva Triadei (Mafia chineză), împotriva organizațiilor anti-guvern și s-a confruntat cu numeroși criminali înarmați în stradă.

William Fairbairn - Povestea celui mai letal luptător corp la corp din istorie

Acest lucru nu numai că l-a călit în fața violenței, dar l-a făcut și să se apuce de variate arte marțiale cum ar fi: savate, wrestling și box. În timp, William Fairbairn și-a creat propriul său stil de luptă numit Defendu, de la cuvântul „defend” care înseamnă „apără” în limba engleză.

Cu ce venea în plus acest stil de luptă? Defendu cuprindea o serie largă de procedee de luptă cu cuțite, săbii și pistoale. William Fairbairn s-a focusat pe toate armele pe care le avea în dotare un polițist britanic din acea vreme, pentru a crea un sistem de luptă eficient și rapid de anihilare sau de neutralizare a adversarului.

Când a început Al Doilea Război Mondial, el a ajuns să antreze trupele commando Aliate, încercând să elimine orice formă de luptă corectă, axându-se strict pe lovituri letale. La finalul războiului, William Fairbairn a ajuns la gradul de Locotenent Colonel, demonstrând că prin disciplină și din necesitate, oricine poate ajunge la vârf, indiferent de mediul în care a crescut.

William Fairbairn a reușit să extragă tot ce era mai bun din stilul său de viață periculos și să îl transforme într-un stil de a lupta periculos pentru adversarii săi. Nu se știe numărul de oameni omorâți în luptă corp la corp de către polițistul britanic, dar estimările sunt în zona sutelor.

Doneaza pentru MMA news