Australia vrea să interzică toate sporturile de contact!
Australia vrea să interzică toate sporturile de contact!
Australia vrea să interzică toate sporturile de contact!

Australia, o țară de la care avem ce învăța, a dat cu bățu-n baltă cu noua propunere legislativă care vizează interzicerea sporturilor de contact, cum ar fi boxul, jiu jitsu brazilian (BJJ), luptele și așa mai departe.

Această lege ar urma să fie aplicată persoanelor care nu au împlinit încă 18 ani, deoarece sporturile de contact sunt considerate prea violente pentru copii.

Motivul invocat pentru propunerea de a interzice aceste sporturi este că aceste activități ar normaliza violența în rândul copiilor și adolescenților.

Personal, de fiecare dată când aud pe cineva că spune că sporturile de contact încurajează violența sau promovează agresivitatea, eu, cel puțin, îmi dau seama imediat că acea persoană nu a practicat niciodată (cel puțin nu în mod serios) o artă marțială. Indiferent care ar fi aceea.

Majoritatea luptătorilor sau practicanților de arte marțiale (cu atât mai mult cei care încep de mici) au disciplina bine înrădăcinată în ei și nu simt nevoia să-și demonstreze forța sau talentul în afara competițiilor sau a sălii de antrenament.

Artele marțiale îi învață pe copii să aibă disciplină, respect și le oferă încredere de sine și puterea de a se motiva mereu pentru a se autodepăși. Cu cât se începe practicarea unui sport de la o vârstă mai fragedă, cu atât rezultatele benefice în dezvoltarea fizică și psihică vor fi mai vizibile.

Acum eu mi-am spus părerea și mi-am vărsat puțin indignarea. E rândul vostru să vă faceți vocea auzită și să-mi spuneți ce părere aveți. Aștept comentariile voastre.

(Sursa)

Doneaza pentru MMA news