Urmăriți seminarul de 1 oră susținut de legendarul Rickson Gracie în Tokyo (2018)
Urmăriți seminarul de 1 oră susținut de legendarul Rickson Gracie în Tokyo (2018)
Urmăriți seminarul de 1 oră susținut de legendarul Rickson Gracie în Tokyo (2018)

Rickson Gracie, un nume atât de sonor în lumea BJJ-ului și a artelor marțiale în general, a susținut recent un seminar în Tokyo, Japonia, în cadrul Cupei Rickson Gracie 2018. Ceea ce este special la acest seminar este faptul că Rickson Gracie a permis oamenilor să filmeze întregul curs, lucru care nu a mai fost permis până acum de marele maestru. Așa că urmăriți, și urmăriți bine!

Seminarul a avut loc la Komazawa Olympic Park din Tokyo și a durat aproximativ o oră. Vă puteți da seama de amploarea evenimentului și de interesul ridicat numai uitându-vă prin sală.

Rickson Gracie, născut pe 21 noiembrie 1958, este centură roșie (da, ROȘIE, adică peste neagră!) cu 9 dani în Gracie Jiu-Jitsu (BJJ-jiu jitsu brazilian) și este totodată centură neagră în judo și fost luptător (neînvins) de mma.

El este fiul lui Hélio Gracie (co-fondatorul BJJ-ului, alături de fratele său Carlos Gracie) și frate cu Rorion și Relson Gracie, și fratele vitreg al lui Rolker, Royce, Robin și Royler Gracie.

În noiembrie 2014, Rickson Gracie a fost inclus în Legends of MMA Hall of Fame – Gala de Onoare a Artelor Marțiale Mixte, alături de fostul arbitru de mma Big John McCarthy, Pat Miletich și arhicunoscutul Fedor Emelianenko.

„LECTURĂ SUPLIMENTARĂ” – Urmăriți documentarul „Choke” despre luptele și turneele câștigate de Rickson Gracie în Japonia, la începutul și mijlocul anilor ’90.

Doneaza pentru MMA news