VIDEO. Primul turneu mondial de Kyokushin Karate din 1975

VIDEO. Primul turneu mondial de Kyokushin Karate din 1975
VIDEO. Primul turneu mondial de Kyokushin Karate din 1975

Primul turneu mondial de Kyokushin Karate a avut loc în Tokyo, Japonia, între 1 și 2 noiembrie, anul 1975. Turneul a fost organizat din dorința Organizației Internaționale de Karate Kyokushinkaikan de a aduce la un loc cei mai buni karatiști din lume pentru a-și testa abilitățile.

32 de țări s-au prezentat cu echipe formate din 4 oameni și 1 antrenor. La acest prim campionat mondial organizat vreodată în lumea practicanților de karate au fost prezenți și kickboxeri din Thailanda  și luptători Kung Fu din Hong Kong.

Deși alte campionate mondiale de karate au mai fost organizate și până în 1975, acesta este primul turneu cu adevărat mondial din lumea stilului Kyokushin Karate. De asemenea, turneul a venit și cu câteva reguli speciale.

Practicanți de alte stiluri erau încurajați să participe, nu existau categorii de greutate, nu exista Kata, iar probele de Tameshiwari (arta de a distruge scânduri, cărămizi etc) erau obligatorii pentru a trece mai departe în luptă.

Regulile Kyokushin karate sunt unice în lumea acestui sport datorită filosofiei de full contact, prezența loviturilor de knockdown și a stilului de luptă fără echipament de protecție special.

Cu toate acestea, fiind vorba totuși de un sport legal cu o arie de răspândire globală, diverse reguli de protecție pentru luptători au fost introduse în cadrul turneului. Astfel au fost interzise atingerea feței adversarului, loviturile sub centură și penalizarea luptătorilor dacă părăsesc spațiul de luptă în repetate rânduri, dacă au o atitudine nesportivă sau dacă sunt ezitanți în a se angrena în luptă.

Rezultatele primului turneu mondial de Kyokushin Karate din 1975 – 1st World Open Kyokushin Tournament 1975, Tokyo, Japonia:

FINALA: Katusaki Sato vs Hatsuo Royama

1. Katsuaki Sato (JAPONIA)

2. Hatsuo Royama (JAPONIA)

3. Joko Nimoniya (JAPONIA)

4. Daigo Oishi (JAPONIA)

5. Toshikazu Sato (JAPONIA)

6. Takashi Azuma (JAPONIA)

7. Charles W. Martin (SUA)

8. Frank Clark (SUA)

Urmăriți filmul întreg al turneului

Doneaza pentru MMA news