Prima gală de Combat Jiu Jitsu Worlds 1 din lume va avea loc pe 12 Noiembrie!
Intră să vezi regulile la Combat Jiu Jitsu (CJJ)
Prima gală de Combat Jiu Jitsu Worlds 1 din lume va avea loc pe 12 Noiembrie! Intră să vezi regulile la Combat Jiu Jitsu (CJJ) Sursa foto
Prima gală de Combat Jiu Jitsu Worlds 1 din lume va avea loc pe 12 Noiembrie! Intră să vezi regulile la Combat Jiu Jitsu (CJJ) Sursa foto

Prima gală de Combat Jiu Jitsu din istoria acestui sport va avea loc pe 12 noiembrie 2017 și va fi organizată de Eddie Bravo în colaborare cu UFC. Cu siguranță vom avea de a face cu un eveniment plin de surprize, în primul rând pentru că asistăm la nașterea unui nou sport și în al doilea rând pentru că UFC-ul va introduce mulți bani în promovarea acestei noi arte marțiale, ceea ce va face sportul să fie din ce în ce mai popular.

Eddie Bravo este fără doar și poate un nume greu în lumea BJJ-ului la nivel mondial, acesta inventând propriul său stil/metodă de a preda BJJ, intitulată 10th Planet Jiu Jitsu, care dă și numele academiilor sale de pretutindeni. Printre personalitățile care au devenit centuri negre sub tutela lui Eddie Bravo se număra Joe Rogan, care se confundă practic cu imaginea UFC-ului și Tony Ferguson, actualul campion interimar UFC la categoria Lightweight, care, în mod normal, ar urma să se lupte cu Conor McGregor.

Combat Jiu Jitsu a fost testat inițial pe 5 martie 2017, într-un turneu de 4 persoane, în cadrul EBI 11 (Eddie Bravo Invitational), o competiție de BJJ No Gi submission only (nu contează punctele, contează cine își finalizează adversarul).

Această nouă artă marțială a fost atât de bine primită de întreaga comunitate BJJ, încât Eddie Bravo a fost sunat personal de Grand Master Rorion Gracie, co-fondatorul UFC, pentru a-l felicita pentru direcția în care reușește să ducă acest sport.

Reguli Combat Jiu Jitsu-CJJ

Regulile pentru Combat Jiu Jitsu nu diferă foarte mult de regulile de bază din Brazilian Jiu Jitsu No Gi (fără gi/kimono). Singura diferență între cele două arte marțiale este faptul că la Combat Jiu Jitsu adversarii se pot lovi cu palmele deschise în momentul în care cel puțin unul dintre ei a ajuns la sol.

Faptul că este permisă lovirea adversarului, oriunde în afară de spatele capului (ca în MMA, box etc), schimbă complet dinamica în timpul luptei, în comparație cu un meci standard de BJJ No Gi.

O partidă de CJJ ține 10 minute, timp în care fiecare luptător poate câștiga dacă își submite adversarul sau dacă acesta dă tap (bate cu palma în podea sau în adversar pentru a renunța) din cauza loviturilor primite.

În situația în care după cele 10 minute regulamentare nu s-a decis învingătorul, urmează două reprize de departajare în care fiecare luptător va începe lupta luând spatele adversarului sau stând în poziție de arm bar sau ‘spider web’ (pânză de păianjen).

Câștigă luptătorul care reușește să submită într-una dintre cele două reprize de departajare. În situația în care amândoi reușesc să își submită adversarul când pleacă din poziția dominantă, se va lua în calcul timpul total din cele două runde de departajare în care s-a reușit submisia. Cine are timpul cel mai scurt este declarat învingător.

Dacă nu s-a reușit nicio submisie în tot acest timp, se va aduna timpul de ieșire din garda adversarului. Cine a reușit să iasă cel mai rapid din poziția nefavorabilă în care a început runda de departajare va fi declarat învingător.

Destul de simplu de înțeles, nu? Rămâne să urmărim duminică prima gală de Combat Jiu Jitsu Worlds 1 din lume pentru a vedea în timp real cum se naște și cum evoluează un sport. Combat Jiu Jitsu este considerat sportul ideal pentru practicanții de BJJ care vor să facă tranziția în MMA sau pentru luptătorii de MMA retrași care încă își doresc să practice un sport de contact, fără a-și mai lua brain damage.

Doneaza pentru MMA news