Într-un mod foarte didactic, Mike Tyson îți explică cum să dai un pumn de KO (VIDEO)
Într-un mod foarte didactic, Mike Tyson îți explică cum să dai un pumn de KO (VIDEO) Sursa Foto: Kevin Winter / Getty Images
Într-un mod foarte didactic, Mike Tyson îți explică cum să dai un pumn de KO (VIDEO) Sursa Foto: Kevin Winter / Getty Images

În principiu, de fiecare dată când un boxer încearcă să-ți spună ceva, ar trebui să stai în banca ta și să asculți pentru că fie s-ar putea să ți-o iei, fie s-ar putea să ai ceva valoros de învățat, cum este și în cazul de față.

Când vorbim de Mike Tyson, un nume aproape sinonim cu boxul, de care a auzit și bunică-ta și verișoară-ta de la țară care se uita numai la Marimar (nu știu dacă am scris bine), introducerile sunt aproape de prisos. Totuși, să trecem în agendă faptul că „Iron” Mike a fost campion WBC, WBA și IBF la Heavyweight și are un palmares în box care curprinde: 50 victorii (44 de KO-uri), 6 înfrângeri și 2 NC (no contest-meciuri declarate nule).

Într-un mod foarte didactic, Mike Tyson îți explică cum să dai un pumn de KO (VIDEO) Sursa foto: AFP AFP Getty Images
Într-un mod foarte didactic, Mike Tyson îți explică cum să dai un pumn de KO (VIDEO) Sursa foto: AFP Getty Images

Cus D’Amato, antrenorul lui Mike Tyson, se axa foarte mult pe mișcarea capului la boxerii pe care-i antrena și a reușit să implementeze un stil de a boxa de succes pe care „Iron” Mike l-a dus la rang de artă. Folosindu-se de acest stil, Mike Tyson reușea să ajungă în poziția perfectă pentru a contracara loviturile adversarului, de cele mai multe ori reușind să dea chiar lovitura decisivă (de knockout).

Mike Tyson explică, foarte didactic după cum spuneam mai sus, că trebuie să ții cont mereu de pârghia pe care ți-o creezi cu umărul pentru a te asigura că vei da o lovitură de KO. Deși era un boxer care punea multă greutate în spatele pumnilor săi, Mike Tyson spune că secretul în spatele unei lovituri de KO este altul.

„Când arunci pumni, trebuie să îi ții adversarului mintea ocupată cu loviturile aplicate la corp, iar următorii doi pumni ce îi vor nimeri capul vor fi loviturile de KO”, spunea Tyson în videoul ăsta de pe vremea lui Cristian Țopescu.

Un alt mod prin care poți da lovitura de KO este de a-ți păcăli adversarul cu o combinație de două lovituri, una la corp și una la cap. Mike Tyson face totul să pară atât de simplu. Nu? Ideea e că prima lovitură la corp va avea iarăși rolul de a distrage atenția de la cap, după care lovitura de noapte bună va veni în momentul în care adversarul va încerca să-și protejeze corpul.

Dar destulă teorie. Eu zic că ar trebui să trecem la practică cu Profesorul Mike.

Doneaza pentru MMA news