Ronin Training Academy oferă o gamă variată de arte marțiale și sporturi de contact pentru toți cei interesați de a duce un stil de viață sănătos și de a învăța cum să se apere în situațiile conflictuale ce pot apărea oricând în viață cotidiană.

Săptămâna aceasta am discutat cu Zsuzsi Gözütok, Head Boxing Coach la Ronin Training Academy din Târgu Mureș. 

Pentru toți cei interesați de antrenamentele de box, puteți trage un ochi peste programul complet mai jos:

  • Marți și joi de la ora 19:00 
  • Detalii și înscrieri la numărul de telefon: 0729 707 083

1. Când ai intrat prima oară în contact cu boxul?

Primul contact cu boxul l-am avut la 16 ani, iar la vârstă de 17 ani am câștigat prima medalie de bronz la Cupa României. 

2. Cât de greu ți-a fost ca femeie să practici un sport care mult timp a fost considerat pentru bărbați?

Întotdeauna eram mai batăușă, mai băiețoasă. Nu mi s-a părut greu deloc, din contră. Simțeam că acest sport mi se potrivește mănușă, dat fiind faptul că primeam pumni acasă de la fratele meu… Fiind mică nu puteam să mă apăr, dar acest aspect a avut o influență în alegerea acestui sport, mai exact autoapărarea.

3. Care este partea ta preferată din a fi antrenoare?

Mă simt în elementul meu la sala de sport, îmi place ceea ce fac și îmi dă satisfacție să văd progresul fiecărei persoane care mă alege că antrenoare.

4. Cum identifici potențialul într-un elev?

⁠În primul rând, la un sportiv, indiferent de vârstă, activez că preparator fizic, mă ocup și de partea tehnicã, poate și de cea tacticã, iar câteodată și de partea psihologicã, care înseamnă controlul emoțiilor și dobândirea anumitor abilități psihologice ce duc spre succes.

Iar acest lucru se vede în sportul pe care îl practicã atât la nivel individual, dar și la nivel de echipă.

5. La ce se pot aștepta oamenii de la grupa de box de la Ronin Training Academy din Târgu Mureș?

Un antrenament de box ține o oră și jumãtate și conține încălzire generală pentru tot corpul, efectuând săritul corzii, centura scapularã, flotări și alte exerciții pentru a pregăti mușchii pentru efortul fizic intens, după care voi arată tehnici corecte de box, voi oferi sfaturi pentru a îmbunătăți abilitățile fiecăruia, iar la începãtori arãt miscariile fundamentale, mișcări defensive, eschivele și blocările.

După aceea trecem la antrenamentul cu sacul de box sau lucru pe perechi pentru a exersa miscariile și strategiile într-un mediu simulat de luptã. La final avem abdomene și streching.

6. Ce sfat ai pentru toți cei care se gândesc să se apuce de box?

Eu recomand boxul pentru oricine deoarece te disciplinează și îți consolidează puterea de coordonare brațe și picioare. Este un antrenament cardio care arde multe calorii, contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, la rezistență fizicã și scade nivelul de stres.

7. Ce le-ai recomandă femeilor care sunt interesate de autoapărare?

Recomand boxul pentru femei pentru că le menține în formã, le întărește încrederea în sine, îmbunătățește echilibrul și flexibilitatea. Un alt avantaj al boxului este asimilarea unor tehnici de autoapărare care pot fi aplicate la nevoie. Boxul asigura viteză bună de reacție.

PROGRAM BOX:

  • Marți și joi de la ora 19:00 
  • Detalii și înscrieri la numărul de telefon: 0729 707 083

Vă dorim spor la antrenamente!

Doneaza pentru MMA news