Wanderlei Silva vrea să-și doneze creierul pentru știință (VIDEO)
Wanderlei Silva vrea să-și doneze creierul pentru știință (VIDEO)
Wanderlei Silva vrea să-și doneze creierul pentru știință (VIDEO)

Wanderlei Silva aka „The Axe Murderer” a anunțat recent într-un interviu pentru siteul brazilian PVT că resimte simptome similare contuziilor cerebrale, ca urmare a celor 51 de lupte de MMA la profesioniști și a celor 29 de ani de practicare a sporturilor de contact.

Luând în considerare acest aspect, luptătorul brazilian este hotărât să-și doneze creierul pentru a fi studiat în laboratoare, pentru a vedea exact ce efecte au loviturile asupra creierului uman.

Wanderlei Silva are un palmares în MMA de 35 de victorii (25 prin KO, 3 prin submisie) și 14 înfrângeri. Faptul că jumătate dintre înfrângerile înregistrate de către brazilian au venit ca urmare a unui KO/TKO, a dus la o deteriorare a stării sale de sănătate. Acest lucru este și firesc pentru orice sportiv care încasează multe lovituri, atât în lupte, cât și la antrenamente.

„Am participat la o conferință despre contuzii și comoții, iar dintre cele 10 simptome descrise, eu resimțeam opt,” a declarat Wanderlei. „Simptomele ar fi, de exemplu, schimbări de dispoziție, aprinderea foarte rapidă la lucruri minore, faptul că uit lucruri și dificultate în a dormi”.

La 42 de ani, la apusul carierei sale, luptătorul a spus că mai vrea să-și ia revanșa împotriva lui Vitor Belfort, pe care îl consideră un luptător foarte slab. După încheierea carierei și după ce va muri, Wanderlei Silva a precizat că vrea să-și doneze creierul pentru știință.

„M-am gândit foarte mult și am încercat să contactez oameni pentru a face această donație. Sunt foarte interesat de a-mi dona creierul, mai ales că nu-l voi mai folosi (a declarat râzând). Zona aceasta a științei este foarte importantă”.

The Axe Murderer a continuat prin a le oferi un sfat tinerilor luptători, și anume, să evite cât mai mult loviturile la cap și să nu facă antrenamente dure decât atunci când este cazul, nu cum făcea el de fiecare dată, pe vremea când era campionul categoriei mijlocii din PRIDE.

Haideți să urmărim cele mai spectaculoase faze din cariera unuia dintre cei mai brutali luptători din istoria MMA-ului.

Doneaza pentru MMA news