Chael Sonnen a primit centura neagră în BJJ (Jiu Jitsu Brazilian)
Chael Sonnen a primit centura neagră în BJJ (Jiu Jitsu Brazilian)
Chael Sonnen a primit centura neagră în BJJ (Jiu Jitsu Brazilian)

Chael Sonnen (aka Gangsterul American) a primit centura neagră în BJJ sub instructorul său Fabiano Scherner, de la Gracie-Barra Portland, Oregon, din Statele Unite ale Americii.

Chael Sonnen, fost luptător pentru centură în UFC (de 3 ori) și actual luptător în cadrul organizației Bellator MMA, practică Jiu Jitsu Brazilian din anul 2014, dar experiența sa în grappling și lupte datează cu mult înainte de începuturile sale în MMA.El este practicant de wrestling și lupte greco-romane încă de mic, fiind câștigător a numeroase turnee de grappling în întreaga sa carieră.

„Gangsterul American” este unul dintre personajele foarte populare și totodată foarte urâte din lumea MMA-ului, datorită personalității sale foarte conflictuale.

Una peste alta, cu un palmares de 30 de victorii, 1 egal și 16 înfrângeri, și cu lupte memorabile împotriva lui Anderson Silva (de 2 ori), Fedor Emelianenko, Jon Jones, Tito Ortiz, Rashad Evans, Wanderlei Silva, Rampage Jackson sau Michael Bisping, Chael Sonnen este fără doar și poate un nume important și un entertainer pe măsură în lumea MMA-ului. Fără el, cu siguranță că sportul nostru ar fi fost mai sărac.

Acum că a obținut centura neagră în BJJ, el nu poate să aducă decât un plus de tehnică și de notorietate întregii comunități pasionate de Jiu Jitsu și de grappling.

Doneaza pentru MMA news