Sfatul dat de Khabib femeilor din MMA a ridicat sala în picioare… dar nu e ceea ce credeți!
Sfatul dat de Khabib femeilor din MMA a ridicat sala în picioare... dar nu e ceea ce credeți!
Sfatul dat de Khabib femeilor din MMA a ridicat sala în picioare… dar nu e ceea ce credeți!

Khabib Nurmagomedov, actualul campion UFC la categoria Lightweight cu un palmares de 27 victorii (8 KO-uri, 9 submisii) și 0 înfrângeri în MMA le-a oferit luptătoarelor un sfat în cadrul unui interviu.

Luptătorul din Dagestan, Rusia, le-a spus femeilor că mai bine ar sta acasă, fapt ce a ridicat întreaga sala în picioare, sfatul lui Khabib primind numai aprecieri. Văzând reacția publicului, Khabib a continuat prin a adăuga „tot timpul să vă finalizați soțul. [și mai multe urale din sală] zdrobiți-l foarte rău!”

„Fiți o luptătoare în casa ta. Tot timpul să vă finalizați soțul. Zdrobiți-l foarte rău!” a fost răspunsul lui Nurmagomedov la o întrebare adresată de o femeie care tocmai și-a început cariera de luptătoare.

Modul acesta de exprimare reflectă o viziune arhaică, specifică zonelor unde femeile nu sunt considerate egale cu bărbații, dar acest gen de gândire este întâlnit și la alți sportivi din Vest.

Georges St. Pierre a fost criticat pentru viziunea sa tradițională în ceea ce privește rolul femeilor, iar Fedor Emelianenko, compatriotul lui Khabib, a declarat de asemenea că nu este de acord ca femeile să practice MMA, dar nu are nicio probleme cu ele în box sau în lupte.

Voi ce părere aveți despre femei în sporturile de contact?

Doneaza pentru MMA news