Japonia este în criză de ninja: Salarii de până la $85,000 pe an pentru a deveni ninjutsu!
Japonia este în criză de ninja: Salarii de până la $85,000 pe an pentru a deveni ninjutsu! Sakae Okamoto, Primarul orasului Iga
Japonia este în criză de ninja: Salarii de până la $85,000 pe an pentru a deveni ninjutsu! Sakae Okamoto, Primarul orasului Iga

Japonia este într-o reală criză de ninja, însemnând că în Iga, orașul unde a luat naștere această cultură, practicanții culturii ninja au devenit o specie extrem de rară.

Întregul oraș Iga, din peninsula japoneză Kii, se află într-un proces de depopulare accelerată, oamenii neavând locuri de muncă suficiente pentru a rămâne în zonă.

Orașul în care a luat naștere cultura ninja, care era plin de ninjutsu și mercenari foarte iscusiți în trecut, este acum pus în situația de a angaja noi luptători. Această cultură a luat ființă în perioada Sengoku (1467-1600), fiind o eră foarte ‘propice’ pentru acești asasini plătiți.

De atunci până în prezent s-au schimbat multe și tot ce a rămas în Iga care aduce aminte de acele vremuri demult apuse este un festival anual dedicat culturii ninja.

Anual, în jur de 100,000 de turiști vin în Iga pentru un festival dedicat practicilor ninjutsu, dar primarul orașului, Sakae Okamoto, își dorește să îi facă pe turiști să petreacă mai mult decât o singură zi în zonă. Tocmai de aceea s-au accesat fonduri pentru a se construi încă un muzeu dedicat artelor marțiale și culturii ninja, însă criza de luptători ninja propriu-ziși este încă o reală problemă.

De aceea, primăria oferă salarii cuprinse între $23,000 și $85,000 anual pentru oameni dispuși să se antrenze și să lucreze ca luptători ninjutsu. Evident, aceștia nu vor servi ca asasini plătiți, ci vor fi instructori ninja pentru turiștii și localnicii doritori.

Această inițiativă își propune reînvierea acestei culturi specifică zonei, iar doritorii pot începe deja să aplice. Așadar, cine și-a dorit vreodată să devină ninja adevărat, acum e momentul! Nu mai există scuze!

Doneaza pentru MMA news