Nate Diaz și Dustin Poirier au căzut de comun acord asupra unui lucru foarte așteptat de către toți luptătorii MMA. Vezi cum s-au înțeles cei 2 să intre în istorie!
Nate Diaz și Dustin Poirier au căzut de comun acord asupra unui lucru foarte așteptat de către toți luptătorii MMA. Vezi cum s-au înțeles cei 2 să intre în istorie!
Nate Diaz și Dustin Poirier au căzut de comun acord asupra unui lucru foarte așteptat de către toți luptătorii MMA. Vezi cum s-au înțeles cei 2 să intre în istorie! Sursa foto: MMAfighting

Înainte de confruntarea lor de la UFC 230, ce va avea loc pe 3 noiembrie 2018, la Madison Square Garden în New York, Nate Diaz și Dustin Poirier s-au înțeles să facă istorie!

Poate că pare pompoasă această afirmație, dar este adevărată! Mulți luptători de MMA militează pentru introducerea unor noi categorii de greutate pentru a combate numeroasele probleme ce pot apărea în momentul în care atleții încearcă să slăbească pentru a trece de proba cântarului.

Deși nu este momentan demonstrat că introducerea unor noi categorii de greutate va duce la diminuarea efectelor nocive produse de deshidratare, Nate Diaz și Dustin Poirier s-au decis să anunțe (de capul lor) că vor fi main eventul galei UFC 230 și că vor lupta pentru titlul inaugural la noua categorie de 165 lbs (pounds/livre), adică 74.8 kg.

Dustin Poirier

Această nouă categorie va fi între actuala categorie Lightweight, unde campion este Khabib Nurmagomedov (și unde luptă în preznt și cei doi luptători în cauză) și Welterweight, unde campion este Tyron Woodley.

Introducerea acestei noi categorii a fost aprobată încă de la începutul anului de către Asociația Comisiilor de Box, însă nu a fost făcut niciun anunț oficial din partea UFC. Motivul introducerii acestei categorii ar fi faptul că diferența dintre Lightweight (155 livre – 70.3 kg) și următoarea categorie, Welterweight (170 livre – 77.1 kg) ar fi prea mare.

Nate Diaz

Luând în considerare acest lucru, Dustin Poirier s-a decis să facă o cerere pe Twitter către șeful UFC, Dana White, scriindu-i acestuia că nu mai trebuie să caute un cap de afiș pentru gala UFC 230 și că ar trebui ca el și cu Nate Diaz să fie main event-ul galei și să lupte pentru titlul inaugural la categoria 165 lbs (livre).

Lui Nate Diaz nu i-a luat mult să intre în joc și a dus mesajul și mai departe. Acesta a anunțat că este bucuros că poate face istorie alături de Dustin Poirier în prima luptă de titlu pentru categoria nou formată.

Imediat după a revenit și Dustin Poirier prin a preciza că „a fost un drum lung, dar suntem aici. Prima luptă pentru titlul de campion la 165 lbs în UFC va fi în New York”.

În urma acestui du-te/vino dintre cei doi luptători, jurnalistul ESPN Brett Okamoto a postat pe Twitter că a luat legătura cu Dana White, iar acesta a precizat că nu s-a stabilit un main event pentru UFC 230 până în acest moment, iar că introducerea noii categorii de 165 lbs în UFC nu a fost discutată.

Doneaza pentru MMA news