Cele mai bune 10 arte marțiale pentru autoapărare (VIDEO)
Cele mai bune 10 arte marțiale pentru autoapărare (VIDEO)
Cele mai bune 10 arte marțiale pentru autoapărare (VIDEO)

Când vine vorba de arte marțiale, majoritatea se întreabă ce ar trebui să practice ca să fie cât mai de folos în autoapărare sau în situații reale de stradă. Indiferent de arta marțială la care te gândești, crede-mă că și dacă o vei practică pe cea mai puțin eficientă, tot e mai bine decât să stai acasă să-ți crească rădăcini în canapea.

Acest top 10 cataloghează artele marțiale în funcție de eficiența lor în autoapărare, axându-se pe cât de în siguranță este menținut cel care le cunoaște în fața unui posibil atacator.

10. Kali
  9. Judo
  8. Hapkido
  7. Aikido
  6. Jeet Kune Do
  5. Kyokushin
  4. Wing Chun
  3. Muay Thai
  2. Jiu Jitsu Brazilian (BJJ)
  1. Krav Maga

Urmărește videoul de mai jos pentru mai multe detalii despre fiecare stil de luptă în parte. Trebuie să iei în considerare că și acest top 10 este unul subiectiv și mereu vor veni oameni care să spună că artele marțiale practicate de ei sunt mai eficiente decât celelalte.

Înainte de a te apuca de orice artă marțială, încearcă să faci o analiză la ce s-ar plia cel mai mult pentru fizicul tău (cel puțin până te prinde microbul) și ia în considerare și stilul de viață pe care îl duci.

Indiferent de ce vei alege să practici, urmărește cu atenție instructorul/senseiul pentru a vedea dacă omul știe ce face sau doar vinde gogoși. Ferește-te de falșii profeți pentru că sunt mulți!

Doneaza pentru MMA news