Acesta este cel mai ciudat și brutal sport din lume!
Acesta este cel mai ciudat și brutal sport din lume!
Acesta este cel mai ciudat și brutal sport din lume!

Bo-taoshi este fără doar și poate cel mai ciudat și totodată brutal sport din lume și de unde altundeva ar putea proveni acest sport decât din minunata și îndepărtata Japonie?

Bo-taoshi se traduce ca „dă stâlpul jos”, care este și obiectivul întregului joc. Două echipe se întâlnesc și echipa care atacă trebuie să doboare stâlpul echipei care se apără. Pare simplu, nu?

Jocul are loc între două echipe formate fiecare din 75 de indivizi și toți sunt cam unu’ și-unu’, având în vedere că acest sport se practică în cadrul Academiei de Apărare Națională a Japoniei.

Pentru a ajunge la stâlp și pentru a apăra stâlpul, jucătorii din ambele echipe au dreptul să tragă, să lovească, să împingă, să împungă și în principiu, au voie să facă orice este necesar pentru îndeplinirea scopului. Tocmai acest lucru și numărul redus de reguli fac din Bo-taoshi unul dintre cele mai brutale sporturi de pe glob.

În momentul în care stâlpul a ajuns la o înclinație de 35 de grade, jocul este considerat câștigat de către echipa care atacă. Dacă până la scurgerea timpului regulamentar stâlpul nu a fost doborât sau coborât la 35 de grade, se consideră că echipa care s-a apărat a câștigat.

Având în vedere că tenisul de picior e deja demodat și practicat în mare parte de sămânțari, voi v-ați băga cu cartierul vostru la un meci de Bo-taoshi?

Doneaza pentru MMA news