Georges St-Pierre renunță la centura Middleweight. Robert Whittaker devine noul campion UFC Middleweight!
Georges St-Pierre renunță la centura Middleweight. Robert Whittaker devine noul campion UFC Middleweight!
Georges St-Pierre renunță la centura Middleweight. Robert Whittaker devine noul campion UFC Middleweight! | Sursa foto

Georges St-Pierre, cum se tot zvonea în ultima perioadă, a renunțat la titlul de campion UFC la categoria Middleweight, obținut în urma luptei în care l-a submis prin rear naked choke (strangulare din spate) pe Michael Bisping.

În urma anunțului de cedare a centurii făcut de GSP, Robert Whittaker, campionul interimar al categoriei Middleweight, a devenit campionul oficial al organizației UFC.

„Lupta mea de la UFC 217 a reprezentat una dintre cele mai frumoase seri din viața mea, dar acum trebuie să iau o pauză pentru a mă concentra pe sănătatea mea,” a declarat GSP. „Din respect pentru ceilalți atleți și pentru acest sport, nu vreau să țin în loc această categorie. Voi renunța la centura mea și după ce mă voi însănătoși aștept să reiau discuțiile cu UFC pentru a vedea ce va urma în cariera mea.”

Săptămâna trecută, GSP a fost diagnosticat cu colită ulcerativă (detalii despre această boală, aici). Acest diagnostic a dus la decizia de a renunța la titlul de campion UFC la categoria Middleweight.

Robert Whittaker, care a devenit campion interimar la Middleweight în urma luptei pe care a câștigat-o prin decizie unanimă împotriva lui Yoel Romero, a fost încoronat campion oficial al UFC-ului. Odată cu această „predare de ștafetă”, s-a anunțat și prima luptă în care își va apăra centura de campion.

Pe 10 februarie 2018, Robert Whittaker îl va înfrunta la UFC 221, în Perth, Australia, pe fostul campion UFC la categoria Middleweight, Luke Rockhold.

Gurile rele spun că Georges St-Pierre a folosit acest diagnostic ca pretext pentru a nu-și apăra centura în fața unor adevărați coloși din categoria Middleweight, cum ar fi Robert Whittaker, Luke Rockhold, Yoel Romero, Chris Weidmen și lista poate continua.

Mie personal îmi place foarte mult de Georges St-Pierre, atât ca mod de a-și articula cuvintele, cât și ca stil de luptă și s-ar putea să fiu prea subiectiv în a mă exprima. Tocmai de aceea, aștept părerile voastre asupra acestei teme de ultimă oră.

Citește mai multe despre Georges St-Pierre și vezi ce a realizat în întreaga sa carieră, aici.

Doneaza pentru MMA news