UFC Fight Night 121: Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura. Vezi cine se luptă în weekend!
UFC Fight Night 121: Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura. Vezi cine se luptă în weekend!
UFC Fight Night 121: Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura. Vezi cine se luptă în weekend!

UFC Fight Night 121, pe 19 Noiembrie 2017: Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura va pune față în față un specialist în BJJ și fost campion UFC la categoria Heavyweight și un tânăr polonez despre care putem spune sec că lovește tare. Tare rău!

Deși Fabricio Werdum nu trebuia să fie main event-ul acestei gale din Sydney, Australia, acest lucru a fost făcut posibil prin excluderea lui Mark Hunt de pe lista luptătorilor ce urmau să concureze la UFC Fight Night 121.

Mark Hunt trebuia să umple sala în Sydney, dar în urma unui interviu pe care l-a dat unui post TV australian, în care fostul campion K1 recunoștea că se bâlbâie din ce în ce mai des și că i se întâmplă să nu mai țină minte lucruri care s-au întâmplat recent, șefii UFC au decis că acesta nu este apt pentru a lupta. Astfel și-a făcut intrarea în scenă Fabricio Werdum, iar eu personal pot spune că va fi o luptă la fel de spectaculoasă între doi atleți extrem de diferiți.

Fabricio Werdum va încerca să ducă lupta la sol, cât mai repede cu putință și în situația în care acest lucru se va întâmplă, n-am niciun dubiu că nu va reuși o submisie rapidă, poate chiar din prima rundă.

Marcin Tybura, în schimb, va miza pe puterea brațelor sale și pe un box mai rapid și mai precis decât cel al brazilianului. Cred că va fi foarte dificil să se impună în această partidă pentru că tot cantonamentul său s-a bazat pe a-l întâlni pe Mark Hunt, care este un kickboxer prin definiție, iar acum va trebui să înfrunte un luptător care va dori cu orice preț să ducă lupta la sol.

Oricum, este de admirat prezența în masă și cu performanțe impresionante a polonezilor (Joanna Jędrzejczyk, fosta campioană la categoria Strawweight, Karolina Kowalkiewicz, Jan Błachowicz) în MMA și BJJ, fapt ce ne poate da speranțe că în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat vom avea și români în UFC.

LUPTE DE URMĂRIT

După cum puteți observa, cardul galei e plin de luptători care nu au nici măcar poză. Acest lucru este oarecum firesc pentru că în orice gală de MMA, indiferent de organizație, se promovează și talentul local, pe lângă numele deja consacrate în acest sport. Asta explică lipsa pozelor pentru unii luptători care sunt de cele mai multe ori la debutul lor în UFC.

Pe lângă main event, alte partide care trebuie urmărite, datorită numelor prezente în octogon, sunt cele dintre:

Tim Means vs Belal Muhammad

Tim Means este mereu foarte violent în luptele sale și rareori se întâmplă ca decizia să rămână la latitudinea arbitrilor. Belal Muhammad nu se lasă mai prejos, deci preconizez o luptă cu KO.

Elias Theodorou vs Daniel Kelly

Pe lângă o podoabă capilară de invidiat, Elias Theodorou are și skilluri pe măsură. Deși judokanul Daniel Kelly arată de parcă nu prea mai vrea să lupte, ajuns și el la o vârstă, este foarte posibil ca publicul să îl motiveze și să ne surprindă, cum a făcut-o de atâtea ori, și să câștige când este cotat cu șansa a doua. Acum două partide l-a bătut pe fostul campion UFC Rashad Evans.

Alexander Volkanovski vs Shane Young

Alexander Volkanovski va fi cu siguranță favoritul publicului și va încerca cu orice preț să-și valideze porecla de „The Great” (Cel Mare) în dauna lui Shane Young.

Nik Lentz vs Will Brooks

Nik Lentz și Will Brooks sunt doi luptători care, cum s-ar spune mai din topor, ‘vin să și-o dea’! Adică nu stau pe gânduri foarte mult și abandonează rapid strategia pentru a trece la schimburi de pumni. Pentru asta merită urmărită lupta!

Toate luptele de la UFC Fight Night 121: Fabricio Werdum vs. Marcin Tybura

Doneaza pentru MMA news