UFC 217 BISPING vs GSP. Ce ne așteaptă la cea mai importantă gală a anului?
UFC 217 BISPING vs GSP. Ce ne așteaptă la cea mai importantă gală a anului?
UFC 217 BISPING vs GSP. Ce ne așteaptă la cea mai importantă gală a anului?

UFC 217 BISPING vs GSP.

Ce ne așteaptă la cea mai importantă gală a anului? UFC 217 va avea loc pe 4 noiembrie 2017, dar în România va fi transmisă în sistem PPV (pay per view), începând cu ora 4 dimineața, duminică, 5 noiembrie. Gala va începe cu luptele din (pre)preliminarii de la 12:30 noaptea, ora României, și toți fanii MMA/UFC de la noi din țară vor avea câteva lupte spectaculoase de urmărit până la începerea Main Card-ului (cele mai importante 5 meciuri din PPV).

Cu toate aceste transmisiuni live și având în vedere că nu prea sunt mulți români care vor să plătească $50-$100 pe PPV pentru a vedea UFC 217, sunt ferm convins că duminică, dis-de-dimineață, vor fi inundate torentele cu căutări pentru a downloada cea mai spectaculoasă gală din 2017. După cum probabil știți, anul acesta a fost unul cam slăbuț pentru UFC, în ceea ce privește vânzările de PPV, având în vedere că McGregor nu a luptat decât în box, cu Floyd Mayweather Jr.

Cine se luptă la UFC 217?

Cel mai important meci din această gală este fără doar și poate (dăăă!) main event-ul dintre Michael Bisping, campionul UFC la categoria Middleweight și Georges St-Pierre aka GSP, fost campion UFC la o categorie inferioară, la Welterweight.

Ce este cu totul interesant la această luptă este faptul că Michael Bisping are șansa de a deveni unul dintre cei mai buni luptători de MMA din istoria sportului, în cazul în care îl va adăuga și pe Georges St-Pierre în lista de luptători pe care i-a învins, listă unde se mai află alte nume mari cum ar fi Anderson Silva, Dan Henderson sau Luke Rockhold.

Georges St-Pierre pe de altă parte, GSP cum îl știu fanii die-hard, revine după 4 ani de absență în care s-a retras din UFC când era încă campion la Welterweight. Acum revine pentru a lua centura la Middleweight și pentru șansa de a deveni doar al 4-lea luptător din istoria UFC-ului care să câștige titluri la mai mult de o categorie de greutate. Pentru a vedea exact câte kilograme au luptătorii din fiecare categorie de greutate, click aici.

Un alt lucru interesant este că gala va avea loc la Madison Square Garden, în New York, fiind abia al doilea eveniment de MMA care se organizează aici, după legalizarea sportului în statul New York, anul trecut, când capul de afiș a fost meciul dintre Eddie Alvarez și Conor Mcgregor pentru centura la categoria Lightweight.

UFC 217 MAIN CARD – Luptele principale

UFC 217 BISPING vs GSP. Ce ne așteaptă la cea mai importantă gală a anului?
UFC 217 BISPING vs GSP. Ce ne așteaptă la cea mai importantă gală a anului?

Michael Bisping vs Georges St-Pierre  – lupta pentru centura la categoria Middleweight.

PALMARES

Michael Bisping: 31 victorii – 7 înfrângeri

Georges St-Pierre: 25 victorii – 2 înfrângeri

Cody Garbrandt vs TJ Dillashaw – lupta pentru centura la categoria Bantamweight.

PALMARES

Cody Garbrandt: 11 victorii – 0 înfrângeri

TJ Dillashaw: 15 victorii – 3 înfrângeri

Aici va fi o luptă foarte interesantă, având în vedere ura viscerală dintre cei doi foști colegi de club la Team Alfa Male. TJ Dillashaw (fost campion UFC la bantamweight) a plecat cu scandal de la acest club și de atunci, toți, dar absolut toți membrii echipei Alfa Male îl urăsc și nu ratează nici măcar un moment pentru a-l acuza de dopaj, lipsă de fair play și implicit de demnitate.

Rămâne de văzut cine va câștiga această dispută plină de ură. O ură pură aș zice, nu doar una pentru show. Favoritul meu – Cody Garbrandt.

Joanna Jedrzejczyk vs Rose Namajunas – lupta pentru centura la categoria Strawweight

PALMARES

Joanna Jedrzejczyk: 14 victorii – 0 înfrângeri

Rose Namajunas: 7 victorii – 3 înfrângeri

Joanna Jedrzejczyk intră în octogon pentru a-și apăra centura pentru a 6-a oară, fiind neînvinsă până în prezent în toate luptele sale de MMA. În situația în care va reuși să o învingă pe Rose Namajunas, care are doar 25 de ani și este deja la a doua șansă de a lua centura, Joanna va reuși să egaleze recordul lui Ronda Rousey în ceea ce privește numărul de dăți în care și-a apărat titlul de campiona (6).

Apropo, Joannei i se spune Joanna Champion, care nu este doar un adevăr sau o poreclă de luptător, este și singurul mod în care o pot marketa ca lumea pe piața americană pentru că nimeni nu îi poate pronunța numele corect. Evident! Ați văzut câte consoane consecutive sunt acolo?

Stephen Thompson vs Jorge Masvidal

PALMARES

Stephen Thompson: 13 victorii – 1 egal – 1 înfrângere

Jorge Masvidal: 32 victorii – 12 înfrângeri

Johny Hendricks vs Paulo Borrachinha Costa

PALMARES

Johny Hendricks: 18 victorii – 7 înfrângeri

Johny Hendricks este fost campion UFC la welterweight și totodată ultimul luptător cu care s-a duelat GSP in 2013.

Paulo Costa: 10 victorii – 0 înfrângeri

UFC își cam pune speranțele în Paulo Costa să fie următorul star din Brazilia, deoarece majoritatea luptătorilor brazilieni faimoși sunt la apusul carierei: Anderson Silva, Vitor Belfort, Jose Aldo, Demian Maia, Jacare Souza și lista poate continua.

[Spoiler]Paulo Borrachinha vs. Oluwale Bamgbose

Fun fact, toată lumea vorbește și de cât de bine arată omul ăsta și sincer, tind să le dau dreptate! Potențial de marketare 100%!

Preliminarii

  • James Vick vs Joseph Duffy (primul luptător care l-a submis pe Conor McGregor)
  • Walt Harris vs Mark Godbeer
  • Ion Cuțelaba vs Michal Oleksiejczuk (aici aveam și noi un românaș din Republica Moldova care a fost scos chiar azi din gală pentru suspiciuni de dopaj)
  • Randy Brown vs Mickey Gall (tânăra speranță neînvinsă a UFC-ului)

Pre-preliminarii (știu, sună ciudat)

  • Oleksiy Oliynyk vs Curtis Blaydes
  • Ovince Saint Preux vs Corey Anderson
  • Aiemann Zahabi vs Ricardo Ramos

Urmăriți seria UFC Embedded care vă va introduce în spiritul galei și a rivalităților dintre luptătorii prezenți pe Main Card. Eu personal urmăresc aceste scurte episoade de fiecare dată pentru că îmi oferă o altă perspectivă asupra luptătorilor și ce fac ei în săptămâna premergătoare unei lupte.

Doneaza pentru MMA news