TOP 10 Cele mai eficiente arte marțiale

TOP 10 Cele mai eficiente arte martiale / MMAnation Romania
TOP 10 Cele mai eficiente arte marțiale / MMAnation România

Din moment ce ai dat peste acest articol, cel mai probabil ești în căutarea unei arte marțiale de care ai dori să te apuci și nu ai idee (încă!) care sunt cele mai eficiente arte marțiale care să-ți servească scopului tău. Alte motive pentru care ai putea fi aici ar fi că te-ai apucat deja de un stil de luptă și vrei să știi cât de eficient este față de altele.

Ori una din cele două variante de mai sus, ori ești un părinte interesat de dezvoltarea copilului său (și pentru asta meriți felicitări!) și vrei să știi ce s-ar potrivi mai bine pentru el, atât fizic, cât și mental.

Acum că am spart gheața și am trecut peste motivele pentru care suntem aici, haideți să trecem la fapte și să citim despre… despre lucrurile care ne interesează de fapt. Care sunt cele mai eficiente arte marțiale?

TOP 10 Cele mai eficiente arte marțiale / MMAnation Romania

10. Karate Traditional

You-Can-Choose-Fun-Workout-Classes-Together

9. BOX

box

8. Kick Box

kick

7. Judo

judo

6. Taekwondo

tae

5. BJJ – Brazilian Jiu Jitsu

bjj

4. Kyokushin Karate

kyo

3. MMA – Arte Martiale Mixte

mcgregor-knockout

2. Kung Fu

kung

1. Muay Thai

muay

Pentru cei care au dubii cu privire la unele arte marțiale prezente în TOP 10, vă invit să urmăriți și motivele pentru care au fost incluse în acest clasament.

Este foarte dificil (dacă nu chiar imposibil) să realizezi un TOP 10 al celor mai eficiente arte marțiale, obiectiv vorbind, pentru că fiecare tehnică depinde atât de categoria adversarului, de nivelul de experiență pe care îl posedă și de diverși alți factori care pot apărea pe neașteptate.

Acest TOP 10 poate fi în aceeași măsură demontat, pe cât poate fi și susținut, atât de largă și de variată fiind lumea artelor marțiale.

În mod cert, indiferent de arta marțială pe care o preferați sau pe care o practicați deja, acest fapt nu înseamnă că ar trebui să vă lăsați sau să vă apucați de alt stil de luptă doar pentru că unii vor spune că nu este la fel de eficient ca alte alternative. Fiecare persoană trebuie să își găsească stilul care i se potrivește cel mai bine, atât ca fizic, dar mai ales ca grad de satisfacție pe care i-l oferă.

Voi ce părere aveți? Cum ați rearanja acest TOP 10? Ați introduce și alte arte marțiale în top?

Doneaza pentru MMA news